Geschikt voor vloerverwarming

Ofschoon de Oilon warmtepompen geschikt zijn voor het produceren van hogere watertemperaturen is het rendement van het systeem het hoogst als de te produceren watertemperatuur het laagst is. Dit kost de minste energie. Als warmteafgifte systeem kan dan gekozen worden voor vloerverwarming. Bij vloerverwarming wordt de warmte afgegeven aan de ruimte door middel van een groot oppervlak. Je kunt dan volstaan met een lage watertemperatuur van bijvoorbeeld 25 tot 30 °C. Dit hangt uiteraard af van de warmtebehoefte van de ruimte. Wanneer de woning of het gebouw goed is geïsoleerd, zal de water temperatuur laag kunnen zijn.

Grote voordelen

Vloerverwarming is een “onzichtbaar” verwarmingssysteem. De bouwmassa, met name afwerkvloeren, zijn eigenlijk de warmtebron. Meestal is de het vloeroppervlak van een ruimte voldoende om deze ruimte te verwarmen. We kunnen de systemen uitvoeren met een regeling voor elke ruimte apart. Daarnaast zijn de temperatuurregelingen te gebruiken met domotica systemen.

Een groot voordeel van vloerverwarmingssystemen is de mogelijkheden van vloerkoeling in de zomer. Geoteq voorziet met deze complete aanleg in comfortabele koeling in de zomer en efficiënte verwarming in de winter. Wat geldt voor de dimensionering en aanleg van de bodem installaties is even belangrijk voor de afgifte installatie. De afstemming van de verschillende systemen kan Geoteq voor u realiseren.

Wat kost een warmtepomp?
Vraag hier uw offerte aan.