Natuurlijke energiebron

Vanaf de lente tot en met de herfst is groene energie opgeslagen in de bodem. Deze vrije energie kan gebruikt worden om uw woning of kantoor ecologisch te verwarmen met een aardwarmte pomp. Naast verwarming kan deze warmte ook gebruikt worden voor warmwater.

Besparingen met aardwarmte

Aardwarmte kostentechnisch gezien economisch het meest aantrekkelijk in vergelijking tot overige alternatieve warmte bronnen. Aardwarmte in combinatie met warmt tapwater is geschikt voor nieuwbouw en renovatie objecten. Hoe groter de vraag naar warmte energie is, des te groter het voordeel kan zijn van vrije warmte uit de grond.

Uitgebreid assortiment

Wij hebben ons warmtepomp assortiment uitgebreid. De Oilon aardwarmte pompen combineren Scandinavisch design met gemak en betrouwbaarheid. Ons assortiment heeft een aardwarmte pomp voor iedere wens: nieuwbouw en renovatie objecten. Oilon aardwarmtepompen zijn ontworpen en vervaardigd in onze eigen fabriek in Finland. Ze zijn gebouwd voor een lange levensduur en om warmte te leveren, zelfs in Finse winterse omstandigheden!

Warmte van Finland

Oilon heeft meer dan vijftig jaar ervaring in ontwikkeling en vervaardiging van duurzame en betrouwbare warmte systemen voor de meest koude weersomstandigheden. Constante product ontwikkeling garandeert dat Oilon een veilige en juiste keuze is. In Finland verwarmt Oilon reeds 300.000 woningen. Dit willen wij doorzetten in Nederland. Voor onze klant is Oilon een verwarmingsexpert op men kan vertrouwen, ongeacht welke methode toegepast wordt.

De wereldwijde partners van Oilon zijn professionals op hun vakgebied voor het vinden van de juiste oplossing voor elke klant. Zij leveren ook installatie en onderhoudsservices op maat voor een gegarandeerde warmtelevering. Omdat in Scandinavië de gemiddelde buitentemperatuur laag is heeft men met de ontwikkeling van de warmtepompen de focus gelegd op hogere watertemperaturen. Waar bij gangbare warmtepompen de maximale watertemperatuur op 45 °C ligt, kunnen we met Oilon warmtepompen zelfs 60 °C halen. Dit biedt voor met name de renovatiemarkt veel perspectieven.

Voor zowel de warmtepompen als de bijbehorende bodem installatie kunnen wij u helpen. E.e.a. hoort onlosmakelijk bij elkaar en vormt tezamen de opwekkingsinstallatie. U kunt dan volledig onafhankelijk van een aardgasinstallatie uw woonhuis of bedrijfspand verwarmen. Een PV installatie voor het opwekken van elektrische energie zou de duurzame installatie compleet maken. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.

Onze productrange voor grondgebonden warmtepompen reikt van 5 tot 83 kW in de compact serie. Voor de utiliteitsbouw gaan we zelfs tot 540 kW. De compact serie, type Geocube en MH beschikken bovendien over een comfortabel ingebouwd warmtapwater systeem in de vorm van een voorraadboiler. Daarnaast bieden wij met het Solarpro systeem de mogelijkheid om ook het tapwater d.m.v. zonnecollectoren te verwarmen.

Wat kost een warmtepomp?
Vraag hier uw offerte aan.